Santander и Hyundai са готови да започнат дейността на своята компания

...
Santander и Hyundai са готови да започнат дейността на своята компания
Коментари Харесай

Santander и Hyundai на път да стартират съвместна компания в Италия

Santander и Hyundai са подготвени да започнат активността на своята компания за финансиране на транспортни средства в Италия. Така те разширяват своя съюз в Европа, който до момента беше стеснен до немския пазар за марките на корейската група, която включва Kia.

Според планувания график взаимната компания ще започва на 4 октомври, след като получи регулаторните позволения. В средносрочен и дълготраен проект, както и в останалите съглашения от този вид, желанието на двамата сътрудници е да разширят активността си на нови пазари, според от зараждащите благоприятни условия, предава . 

В Испания да вземем за пример Hyundai е финансов сътрудник от няколко години на Cetelem (компания за потребителско финансиране на френската BNP Paribas). Той пое заемите, отпуснати от корейската компания на клиенти в Испания след години на съглашение, точно със Santander.

Пристигането в Италия демонстрира интереса на Santander и Hyundai да засилят взаимното си дружество от средата на 2018 година, когато испанската банка закупи 51% от капитала на европейската финансова компания на азиатската група, основана в Германия. Тогава предприятието е платило 57,6 милиона евро, а по-късно то изплати още 46 милиона за увеличение на платежоспособността на компанията и обезпечаване на нейното разширение.

Италия се трансформира в основен пазар за потребителското дъщерно сдружение на Santander. В началото на 2021 година то даде ход на съглашението си с телекомуникационния оператор TIM за пускане на взаимна финансова компания, откакто влага 40 милиона.

Освен това Италия е една от страните, в които банката има съюз с Peugeot Citröen (PSA), с цел да дава заеми при придобиването на транспортни средства. Споразумение, което обгръща единадесет европейски страни и може да бъде удължено скоро след сливането на производителя с Fiat Crhysler и основаването на конгломерата Stellantis. Този контракт може да бъде заздравен с марките Opel и Fiat на Стария континент. В Съединените щати Santander има Chrysler като сътрудник във финансирането на коли - бизнес сегмент, който е основен за Северна Америка.

Финансирането на коли е централна ос на тактиката на предприятието от няколко години. Освен това неотдавна тя сплоти дъщерното сдружение на потребителите с Openbank, с цел да сътвори платформа за цифрови заеми за придобиване на дълготрайни артикули.

Santander Consumer на Стария континент усъвършенства резултатите си през първата половина на годината след най-лошите последствия от пандемията за същия интервал на предходната година, заради генерализирания напредък и по-ниските хранителни запаси против загуби. Франчайзът е осъществил облага от 670 милиона до юни, в съпоставяне със 130 преди дванадесет месеца. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР